GDS Webinar: Predict and Surveil by Sarah Brayne

tot

Sarah Brayne geeft op 16 september een lezing Predict and Surveil: Data, Discretion, and the Future of Policing

Sarah Brayne is assistent-professor sociologie aan de Universiteit van Texas in Austin. In haar onderzoek gebruikt Brayne kwalitatieve en kwantitatieve methoden om de sociale gevolgen van data-intensieve surveillancepraktijken te onderzoeken. Haar boek, Predict and Surveil: Data, Discretion, and the Future of Policing (Oxford University Press), is gebaseerd op etnografisch onderzoek bij de politie van Los Angeles om te begrijpen hoe de rechtshandhaving gebruik maakt van voorspellende analyses en nieuwe surveillancetechnologieën.

In eerder onderzoek analyseerde ze de relatie tussen strafrechtelijk contact en betrokkenheid bij medische, financiële, arbeidsmarkt- en onderwijsinstellingen. Brayne's onderzoek is gepubliceerd in de American Sociological Review, Social Problems, Law and Social Inquiry, en de Annual Review of Law and Social Science en heeft prijzen ontvangen van de American Sociological Association, de Law and Society Association, en de American Society of Criminology.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd