23 mei 2018 van 13:15 tot 15:00

Gastcollege Giovanni Gobber over meertaligheid, Europa en identiteit

Prof. dr. Giovanni Gobber. YouTube (still)

Op 23 mei geeft prof. dr. Giovanni Gobber (decaan van de Faculteit van Taalwetenschappen en Vreemde talen van de Università Cattolica van Milaan) een gastcollege in het Italiaans over meertaligheid, Europa en identiteit met de titel 'Plurilinguismo, Europa e identità'.

Zijn gastcollege is onderdeel van de bachelorcursussen 'Identità e alterità' en 'Acquisizione e bilinguismo' van de opleiding Italiaanse taal en cultuur, maar alle geïnteresseerden zijn welkom.

Giovanni Gobber

Gobber studeerde Duitse en Slavische talen en promoveerde bij prof. dr. Eddo Rigotti op een proefschrift in de algemene taalkunde met de titel Grammatica categoriale: origine e sviluppo da Husserl a Montague. Zijn onderzoek begeeft zich op het gebied van de metatheorie van de syntaxis, pragmatiek, vergelijkende en functionele linguïstiek.

Begindatum en -tijd
23 mei 2018 13:15