Van 9 september 2019 08:30 tot 12 september 2019 20:00

Future Food Lab Week: kom proeven!

Wil je proeven aan duurzaamheid? Vanaf maandag 9 september a.s. staat het Educatoriumrestaurant op Utrecht Science Park een week lang in het teken van het Future Food Lab: de proeftuin waar cateraar, student en wetenschapper samen experimenteren richting een groen en toekomstbestendig restaurantaanbod. Tijdens de Future Food Lab Week kunnen restaurantbezoekers letterlijk en figuurlijk proeven aan duurzaamheid aan de hand van interactieve spellen, exposities, lunches en give-aways. Kom ook langs!

Blije gezichten op de vorige vegan lunch in juni

Free Food Waste Pop-up Lunch

Maandag 9 september, 12:00 uur, Heidelberglaan 8

De leukste manier van voedselverspilling tegengaan? Laat dat maar aan de Green Office over. Vergezel ze voor een (gratis!) Food Waste Pop-up Lunch op het grasveld voor de Green Office.

Future Food Lab is al zichtbaar bij de ingang van het Educatoriumrestaurant

Officiële opening Future Food Lab (voor genodigden)

Woensdag 11 september, 12:00 uur, Educatoriumrestaurant

De officiële opening van het Future Food Lab door prof. mr. Annetje Ottow (Raad van Bestuur) met een lunchlezing van prof. dr. George Kowalchuk (head of Ecology and Biodiversity research group).

De ingrediënten verschillen per workshop – hier een kiekje van de vorige ‘vangst’

Workshop: Vegan cooking hacks (veganistische kooktrucjes)

Donderdag 12 september, 12:30 uur, Educatoriumrestaurant

Gratis workshop die je de basiskneepjes van veganistisch koken bijbrengt. Deelname is gratis, maar meld je wel aan (gelimiteerde capaciteit) via greenoffice@uu.nl ovv ‘Workshop vegan cooking hacks’.

Doorlopende activiteiten in het kader van de Future Food Lab Week

Maandag 9 t/m donderdag 12 september, Educatoriumrestaurant

Een week met activiteiten en exposities rondom gezond, lekker en duurzaam eten. Restaurantbezoekers maken kans op het winnen van een lunch, krijgen inzicht in de impact van voedselkeuzes en mixen hun eigen smoothie in de Blenderbike. In de houten huisjes in het zitgedeelte van het restaurant leren bezoekers meer over de impact van ons voedingssysteem op biodiversiteit en hoe UU-wetenschappers bijdragen aan de oplossing van dit vraagstuk.

Over het Future Food Lab

Hoe kan het gebruik van verpakkingen worden verminderd en voedselverspilling worden tegengegaan? Welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen?

Het Future Food Lab is een proeftuin waar cateraar, student en wetenschapper aan de hand van uiteenlopende onderzoeksvragen experimenteren richting een groen en toekomstbestendig restaurantaanbod. De centrale plek van het Future Food Lab is het middeneiland in het Educatoriumrestaurant (geopend op maandag t/m donderdag van 8:30-20:00 en op vrijdag van 8:30-15:00 uur). Het Future Food Lab is een initiatief van de UU (door de Green Office en Future Food Utrecht) en Sodexo. Voor meer informatie, bezoek uu.nl/futurefoodlab.

Begindatum en -tijd
9 september 2019 08:30