Van 17 december 2019 16:00 tot 31 januari 2020 19:00

Fototentoonstelling over sekswerkers in de hal van Janskerkhof 2-3

United under aRed Umbrella tentoonstelling over sekswerkers

De reizende foto-expositie United Under a Red Umbrella, over de levens- en werkomstandigheden van sekswerkers uit dertien landen, strijkt op 17 december 2019 neer in de hal van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, aan het Janskerkhof 2-3.

Initiatiefnemer en mede-financier is het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen van de Universiteit Utrecht. De tentoonstelling heeft eerder in de Oude Kerk in Amsterdam gestaan.

sekswerker (foto: Haurissa)
"Jana" (foto: Robin Haurissa)

De expositie omvat een serie indrukwekkende foto's met bijschriften uit het gelijknamige boek, gemaakt door voormalig sekswerker Mariska Majoor en haar dochter Robin Haurissa. Zij reisden samen de wereld rond om te spreken met ‘collega’s’ en activisten die opkomen voor rechten van sekswerkers. Robin maakte de foto’s voor het boek en de tentoonstelling, Mariska hield interviews.

Opening tentoonstelling

Bij de opening in een zaal naast de expositieruimte, vertellen Majoor en Haurissa over het project. Er zullen tevens diverse collega's uit de sekswerkers community aanwezig zijn om iets te vertellen over de actuele stand van zaken in Nederland. Er is ruim de tijd voor vragen uit het publiek met aansluitend een borrel. Voertaal bij de opening is (voornamelijk) Engels. De foto's blijven tot medio januari 2020 te bezichtigen.

Het boek United under a Red Umbrella zal op de openingsavond voor een studentenprijs te koop zijn: 15 euro.

United Under a Red Umbrella is bekostigd door het Amsterdamse Prostitutie en Gezondheid centrum. www.pg292.nl

Begindatum en -tijd
17 december 2019 16:00