5 juni 2019 van 20:00 tot 22:00

Publieksdialoog van de Nieuwe Utrechtse School

Fit for the Future: Toekomstverbeeldingen van de gezondheidszorg

ziekenhuisgang

Op 5 juni organiseert De Nieuwe Utrechtse School een publieksdialoog met de titel Fit for the Future: Toekomstverbeeldingen van de gezondheidszorg.

Het ziet het zorgsysteem er in 2050? Het is een uitdagende vraag, waaraan verschillende andere vragen voorafgaan: welke ontwikkelingen zullen zich in het onderzoek voordoen? Wat zijn de vragen en behoeften van patiënten tegen die tijd? En hoe stellen we ons de praktijk van de zorgverlening van de toekomst voor?

De toekomst van het zorgsysteem

In deze afsluitende bijeenkomst van de reeks Fit for the Future brengen we onze dromen – en zorgen – over de toekomst van het zorgsysteem als geheel in kaart. Welke antwoorden kunnen we vinden op de vraag: hoe wordt het gezondheidszorgsysteem ‘fit for the future’?

Spreker

Margriet Schneider is voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht en hoogleraar Interne Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Ze is ook betrokken bij het focusgebied Professional Performance van de Universiteit Utrecht, dat zich richt op de veranderende professionele rol van artsen in de toekomst.

Ted Sanders is hoogleraar Taalbeheersing van het Nederlands en vice-decaan van de faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In zijn onderzoek richt hij zich op de structuur, samenhang, en begrijpelijkheid van teksten.

Jos Schillings is directeur van het HKU Utrechts Conservatorium. Hij houdt zich bezig met continue onderwijsinnovatie in het conservatorium.

Servaas Schreuders is dirigent en artistiek leider van het Studentenkoor Amsterdam. Ook is hij verbonden als docent aan het Utrechts conservatorium, o.a. voor de Opleiding Docent Muziek.

Begindatum en -tijd
5 juni 2019 20:00