22 oktober 2019 om 20:00

Feminismen van Marokkaanse en Marokkaans-Nederlandse vrouwen

© iStockphoto.com

Op 22 oktober organiseert het Utrecht Religie Forum de lezing Feminismen van Marokkaanse en Marokkaans-Nederlandse vrouwen.

Hoe geven Marokkaanse en Marokkaans-Nederlandse vrouwen vorm aan hun eigen leven, terwijl ze in verschillende culturele contexten opereren? Hoe ziet hun feminisme er uit en welke keuzes maken zij daarin? Hoe gaan ze om met sociale druk, en met conflicterende eisen die aan hen gesteld worden.

Stemmen van Marokkaanse en Marokkaans-Nederlandse vrouwen

In het kader van het NWO-onderzoek 'Vrouwen en Islam: Nieuwe Perspectieven' is het boek Activisme, feminisme en islam: Stemmen van Marokkaanse en Marokkaans-Nederlandse vrouwen uitgekomen bij Amsterdam University Press. Redacteur en coördinator van het NWO-project Karen Vintges (Universiteit van Amsterdam) en auteur Roosmarijn van Woerden MSc MA (Liberal Arts and Science) presenteren de bevindingen uit het boek.

Begindatum en -tijd
22 oktober 2019 20:00