Faculty Club - Het Natuurdiner
Op donderdag 14 november organiseert de Faculty Club voor het eerst het Natuurdiner met het thema ‘(W)eten uit de natuur’. Geniet tijdens het diner van een heerlijk viergangenmenu, met onder andere lokale paddenstoelen en lekkere wildgerechten. Tussen de gangen door vertelt Prescilla Jeurink van Future Food meer over het belang van biodiversiteit en het voordeel van variatie op het bord. Ook neemt Ilse van de Fungi Factory ons mee in de wondere wereld van de schimmels. Het belooft een interactieve en zeer smakelijke avond te worden in de Faculty Club. Schuif jij ook aan?
Het programma
Tijdens deze avond nemen twee sprekers ons tussen de gangen door mee naar de wondere wereld van de schimmels, biodiversiteit, macro- en micronutriënten en de samenstelling van biologische gewassen. Ilse werkt voor Fungi Factory. Dit bedrijf belandden in 2018 in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Hier begonnen ze met het kweken van oesterzwammen op koffiedik. Ondertussen kweken ze allerlei soorten paddenstoelen op allerlei soorten reststromen, maken ze medicinale paddenstoelen, verwaarden organische reststromen uit de stad en doen ze ook onderzoek naar schimmels in de bodem. Ilse vertelt in haar verhaal meer over circulaire economie, lokale voedselproductie en waarom schimmels zo belangrijk zijn.
Prescilla Jeurink is docent Farmacologie aan de Universiteit Utrecht. Haar onderwijs richt zich op de rol van het immuunsysteem in gezondheid en ziekte. Ze is gefascineerd door de mogelijke invloed van gezonde voeding en levensstijl op het behoud van een goede gezondheid. Haar ambitie als Future Food Ambassador Feed, Food & Health is om synergie te zoeken tussen expertise over menselijke, dierlijke en plantaardige immuun veerkracht en voeding binnen academische groepen, bedrijven en medische centra. Ze vertelt tijdens het diner meer over de vele verschillende macro- en micronutriënten die een rol spelen in een gezond metabolisme. Tegenwoordig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar of biologische gewassen anders zijn in samenstelling en daarmee voldoende verschillend zijn om ook andere gezondheidseffecten te bewerkstelligen.
Programma:
- 17.45 - 18.00 uur: Inloop met een welkomstdrankje
- 18.00 - 18.15 uur: Welkom en korte inleiding sprekers
- 18.15 - 18.35 uur: Tafelrede - Ilse van de Fungi Factory
- 18.35 - 19.40 uur: Gang 1 en 2
- 19.40 - 20.00 uur: Tafelrede - wetenschapper Prescilla Jeurink
- 20.00 - 21.30 uur: Gang 3 en 4
- 21.30 uur: Koffie/thee
- 22.00 uur: Einde diner
De kosten voor het viergangen Natuurdiner bedragen EUR 67,50 persoon (aperitief, wijnen en koffie/thee inbegrepen).
Future Food Utrecht
Dit diner is in samenwerking met Future Food Utrecht tot stand gekomen. Deze hub brengt de onderzoekscapaciteit samen vanuit verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en het bedrijfsleven. Het focusgebied wordt geleid door een multidisciplinaire en interfacultaire groep van wetenschappers, die 25 onderzoeksgroepen van 6 faculteiten met een jaarlijks budget van 100 miljoen euro representeren. Future Food Utrecht werkt samen met private en publieke partners zoals Nutricia Research, RIVM, TNO, Immuno Valley, Bilthoven Biologicals, Unilever, Philips en Friesland Campina.
- Begindatum en -tijd
- Einddatum en -tijd
- Locatie
- Huiskamer Faculty Club
- Entree
- €67,50 p.p. voor Natuurdiner (W)eten uit de natuur
- Aanmelden
Meld je aan voor het Natuurdiner van de Faculty Club