Excursies: Ontdek soorten in het Tiny Forest

Van tot

Het eerste Tiny Forest in Nederland dat wordt beheerd door een universiteit is te vinden in het Utrecht Science Park. Als gevolg van een slim idee van twee studenten van de Utrechtse Biologie Vereniging (UBV) en het werk van de Green Office floreert het Tiny Forest. Hoe heeft dit bos zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld? Ga mee op excursie in het Tiny Forest.

In 2019 kwamen medewerkers en studenten samen om in totaal 500 inheemse bomen en planten te planten. Welke bodemdieren, bijen, vlinders en andere insecten hebben zich nu hier en in de omgeving gevestigd? Ga op maandagmiddag mee op excursie. Van 27 mei tot 17 juni kun je ons hier vinden van 16.00 tot 17.00 uur. Op 17 juni sluiten we af met een picknick.

Op deze dagen vinden de excursies plaats:

16:00 - 18:00 (+ picknick!)

Voor wie?

Alle studenten en collega's van de UU en HU die meer willen weten over het Tiny Forest! Voorkennis of voorbereiding is niet nodig. We spreken Engels en Nederlands.

BioBlitz 2024: Ontdek biodiversiteit in het Utrecht Science Park

Tijdens de BioBlitz van 22 mei t/m 21 juni nodigen we alle studenten en medewerkers uit om zoveel mogelijk soorten planten, dieren en schimmels in het USP te spotten en registreren. Door jaarlijks in kaart te brengen welke soorten er leven in het USP, kunnen we monitoren of onze acties om de biodiversiteit te versterken effectief zijn. Tijdens de BioBlitz kun je ook deelnemen aan excursies en workshops rondom biodiversiteit.

Doe mee!
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Tiny Forest, USP. Je vindt het Tiny Forest tegenover het Johannagebouw.

Je kunt je registreren met dit formulier.