tot

Event Entrepreneurial Ecosystem Academy

Samenwerking in regionale ecosystemen als route naar brede welvaart

Op de Entrepreneurial Ecosystem Academy (EEA) delen onderzoekers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs én ondernemers hun visie en ervaringen op het gebied van regionale samenwerking. Tijdens de vijfde editie op 7 juni in Utrecht slaan Universiteit Utrecht en Birch met hun partners de handen ineen om inzicht te verschaffen over hoe partijen in de regio hun effectiviteit kunnen vergroten.

De laatste editie (22 september 2017) ging onder meer over de rol van ecosystemen voor het openbaar bestuur. Inmiddels zien we dat het nieuwe kabinet de rol van regionale ecosystemen verder erkent, en hen uitdaagt een rol te spelen om bij te dragen aan brede welvaart, bijvoorbeeld via het instrument van regiodeals. Ook mbo en hbo worden met de recente bestuursakkoorden uitgedaagd om hun plannen te maken in afstemming met hun regionale stakeholders, ter versterking van de regio. Brede welvaart is een meer omvattende indicator voor het welzijn van de bevolking waarin ook factoren als milieu, gezondheid, onderwijs, arbeid, veiligheid, vertrouwen en ongelijkheid zijn opgenomen. Maar hoe brengt u die in beeld – en hoe versterkt u die?

Experts aan het woord

Verschillende experts zullen de laatste stand van onderzoek en beleid op dit thema belichten, waaronder prof. Barbara Baarsma (Rabobank en Kroonlid SER) en Marc Hameleers (Manager Regio Portefeuille), die op 7 juni het perspectief van de rijksoverheid op brede welvaart in ecosystemen met ons wil delen. Prof. dr. Erik Stam zal de laatste stand van het onderzoek presenteren. Daarnaast is er op de Academy natuurlijk alle gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Masterclass Entrepreneurial Ecosystems

Deze editie van de Entrepreneurial Ecosystem Academy vormt tevens een kennismaking met de masterclass Entrepreneurial Ecosystems van Executive onderwijs* Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Deze nieuwe masterclass, onder leiding van prof. dr. Erik Stam, is ontworpen om regionale leiders in de publieke en private sector het perspectief, de methodologie, en praktische instrumenten te geven die nodig zijn om entrepreneurial ecosystems te realiseren die welvaart in de regio stimuleren.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Spinoza Hall, Kriekenpitplein 18-19, Utrecht
Entree
Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend
Aanmelden

U kunt zich per mail aanmelden voor deze masterclass via Elmar Cloosterman: elmar.cloosterman@birch.nl.