Van 3 juni 2019 09:00 tot 4 juni 2019 19:30

Evenement: 'Digitized Global Mobilities'

© iStockphoto.com

Digitalisatie en het gebruik van sociale media hebben grote veranderingen veroorzaakt op het gebied van Human Mobility. Onderzoek naar de rol van deze nieuwe technologieën en hun impact op de veiligheid van vluchtelingen is nog steeds beperkt in omvang.

Bij dit internationale evenement van UGLOBE komen vraagstukken aan bod met betrekking tot gedwongen vluchten en de invloed van technologie op de veiligheid van migranten. Dit evenement heeft als doel om verschillende aandeelhouders en belanghebbenden samen te brengen: NGO-vertegenwoordigers, maatschappelijk werkers, mediavertegenwoordigers (o.a. Dutch Refugee Council, Dutch Association for Migration Research, European institutions, IOM, UNHCR) en academici.

Mobiliteit en veiligheid

De eerste dag van het evenement betreft een congres met sprekers van de verschillende disciplines. De hoofdspreker is prof. Myria Georgiou (Media and Communications, London School of Economics and Political Science). Op de tweede dag van het evenement zullen er een workshops plaatsvinden om interactieve kennisuitwisseling en opname van beeldmateriaal te faciliteren. Voor de workshop kunnen papers, films en kunstwerken ingestuurd worden die ingaan op de problematiek rondom de invloed van digitalisatie op mobiliteit en veiligheid.

Sprekers

Prof. Dr. Myria Georgiou, London School of Economics 

Prof. Dr. Katerina Linos, UC Berkeley School of Law

Dr. Annalisa Pelizza, Universiteit Twente

Prof. Dr. Huub Dijstelbloem, Universiteit van Amsterdam

Prof. Dr Sandra Ponzanesi, Universiteit Utrecht

Meer informatie over de eisen voor de inzendingen en algemene informatie over het evenement is beschikbaar in het Engels. Het evenement zal ook plaatsvinden in het Engels.

Begindatum en -tijd
3 juni 2019 09:00
Einddatum en -tijd
4 juni 2019 19:30
Entree
Gratis entree