tot

Integriteitsdonderdagen

Erasmus Dilemma Game

© iStockphoto.com/DNY59
© iStockphoto.com/DNY59

Integriteitsdonderdagen organiseert de Erasmus Dilemma Game, onder leiding van Bert Theunissen (Utrecht Science Park) en Mariëtte van den Hoven (online), en geeft je de kans om je integriteit te testen. In dit interactieve spel krijg je te maken met een scala aan dilemma's en mogelijke reacties die je door middel van een levendige, open discussie kunt bespreken.

Dilemma Game App
Dilemma Game App. Bron: Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Dilemma Game

Zoals in elk beroep, worden wetenschappers vaak geconfronteerd met dilemma's: kan ik bepaalde observaties uitsluiten van mijn onderzoek? Kan ik exact dezelfde dataset gebruiken voor meerdere papiersoorten? Moet ik afspreken dat een collega co-auteur is van een paper waaraan hij geen significante bijdrage heeft geleverd? Dit spel confronteert je met lastige dilemma's en ondersteunt je bij het verder ontwikkelen van je eigen 'morele kompas'.

Integriteitsdonderdagen

Integriteitsdonderdagen zijn bedoeld om het debat over integriteitskwesties op een creatieve manier te stimuleren, zowel onder studenten en onderzoekers als onder andere geïnteresseerden. De donderdagen worden georganiseerd door het Descartes Centre, het Ethiek Instituut en het Freudenthal Instituut.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Utrecht Science Park en online
Entree
Gratis
Aanmelden

Meld je aan via Integrity-Thursdays@uu.nl, met als onderwerp Erasmus Dilemma Game Lunch