Ecogames conferentie 2021

Van tot
Gaming - twee mensen in een futuristisch ruimtepak lopen door een glazen tunnel in een fantasie wereld © iStockphoto.com/Gremlin
© iStockphoto.com/Gremlin

Op 12-13 oktober organiseren hoogleraar mediatheorie Joost Raessens, universitair hoofddocent digitale media en gamestudies Stefan Werning, promovendus Laura op de Beke van de Universiteit van Oslo en hoogleraar game design Gerald Farca van de Macromedia University in Leipzig de Ecogames 2021 conferentie in Utrecht.

Ecogames

De Ecogames 2021 conferentie is gekoppeld aan de geplande anthologie 'Ecogames', die in 2022 bij AUP zal verschijnen. De anthologie richt zich op de rol van videogames in de roductie, verspreiding en bevraging van veronderstellingen over het milieu als gevolg van de klimaatcrisis.

Programma

Het programma van de conferentie bestaat, net zoals het boek, uit vier onderdelen: 'Games for Change', 'Future Worlds', 'Metagaming Practices' en 'The Nonhuman'. Het exacte tijdschema voor de conferentie is nog niet bekend, maar zal op de Green Media Studies-website worden gepubliceerd zodra deze beschikbaar is.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Online via StarLeaf (details en linkadres NTB)
Meer informatie
Lees meer op de Green Media Studies-website