Driedaagse cursus vaste planten: dag 1

tot

Hortulanus Gerard van Buiten en Cor Bras van Wico planten bespreken in deze cursus de nieuwste inzichten op het gebied van vaste plantengebruik die nodig zijn om een duurzame beplanting aan te leggen en te beheren.

De cursus is bedoeld voor hoveniers, tuinontwerpers en tuinliefhebbers die meer willen weten over het specifieke gebruik en de behandeling van vaste planten. Een redelijke kennis van vaste planten is wenselijk. De drie dagen verspreid over het seizoen maken het mogelijk om de theorie met voorbeelden uit de verschillende beplantingen in de Botanische Tuinen te illustreren.

Programma dag 1

Op deze eerste dag wordt uitgebreid ingegaan op de natuurlijke herkomst en daaruit voortkomende standplaatseisen van vaste planten. We maken kennis met de indeling naar standplaats van Hansen en Stahl en bespreken globaal de verschillende grondsoorten. Na de lunch kijken we de naar voorjaarswerkzaamheden zoals terugsnoeien, mulchen, scheuren en bemesten. Tot slot gaan we de tuin in om alles wat we hebben behandeld in het echt te bekijken.

Lesdag 2: vrijdag 26 mei
Lesdag 3: vrijdag 15 september
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Wachendorffzaal Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Entree
€350,00 voor drie dagen, inclusief entree, koffie met gebak, lunch en lesmateriaal.
Aanmelden

Koop hier je ticket voor de volledige cursus.

Persoonlijke Vrienden en Plusvrienden van de Botanische Tuinen krijgen 10% korting. 
Koop hier je ticket voor de volledige cursus met korting.

Maximaal 24 deelnemers.