Digital Humanities Inloopspreekuur 6 april

Python, R, Digital Humanities software en Research Data Management

tot
Het Digital Humanities Support Team in het Living Lab Digital Humanitiesbibliotheek Binnenstad

Heb je een vraag over data, Python of R? Of ben je net je weg aan het vinden op het gebied van digital humanities en zoek je daarin begeleiding? Alle medewerkers en studenten zijn welkom bij ons Digital Humanities spreekuur.

Voor wie?

De inloopspreekuren zijn voor alle medewerkers en studenten binnen de Faculteit Geesteswetenschappen. Je bent welkom met al je vragen, van beginner tot gevorderd niveau.

 

Wanneer? 

Elke donderdag van 14:00 tot 15:00 uur, vanaf 12 januari tot en met 29 juni, 2023 (Met de uitzondering van Koningsdag op 27 april en Hemelvaart op 18 mei.)

 

Waar?

Het Living Lab Digital Humanities, gevestigd in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad, Drift 27, kamer 0.32.

Lukt het je niet op de donderdagen fysiek in Utrecht aanwezig te zijn? Je kunt het spreekuur ook digitaal bezoeken door gebruik te maken van deze link naar de Teams meeting.

 

Wat? 

Ben je benieuwd hoe je tekstcorpora en digitale archieven uit de collectie van de universiteitsbibliotheek kunt gebruiken voor Digital Humanities onderzoek? Zoek je een geschikte digitale tool om te gebruiken voor je onderzoeksproject? Heb je hulp nodig bij de digitale component van je onderzoeksvoorstel? Heb je vragen over het maken, delen of beveiligen van datasets? Worstel je met je Python script? Wil je weten hoe je je data kunt analyseren met behulp van R? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen waarop het team kan antwoorden of advies kan geven.

Tijdens het DH inloopspreekuur zit een team van Digital humanities specialisten voor je klaar om je face-to-face advies te geven. Elke week is er een wetenschappelijk ontwikkelaar van het Digital Humanities Lab, een medewerker van Research Data Management Support (RDM) en een specialist van Digital Humanities Support van de Universiteitsbibliotheek aanwezig. Eén keer per maand - op 26 januari, 23 februari, 23 maart, 20 april en 25 mei 2023 - is er ook een statistisch adviseur aanwezig.

 

Vragen?

Komt deze dag of tijdstip je niet uit? Het is ook mogelijk om een aparte afspraak te maken met een van onze digital humanities adviseurs via cdh@uu.nl
Wil je een rondleiding door het Living Lab Digital Humanities en horen welke mogelijkheden deze ruimte te bieden heeft? Neem contact op het het Digital Humanities Support Team via bibliotheek.digitalhumanities@uu.nl

 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd