20 mei 2017 van 10:00 tot 17:30

Depressie voorkomen: wat werkt voor jou?

Hoe voorkom je dat je opnieuw depressief wordt? Deze vraag staat centraal op zaterdag 20 mei 2017 tijdens een landelijke publieksdag met het thema Depressie voorkomen: wat werkt voor jou?. De dag is georganiseerd door de Universiteit Utrecht, de Depressie Vereniging en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Mensen die ooit een depressie hebben gehad vinden het van groot belang om te weten hoe een depressieve terugval het best te voorkomen is. Om hierover inzicht te verschaffen hebben de drie bovengenoemde partijen de handen ineengeslagen en deze publieksdag in het leven geroepen. De landelijke publieksdag is dan ook gericht op mensen die persoonlijk te maken hebben met depressie. Het is een gevarieerde dag met aandacht voor actueel onderzoek, lezingen van experts, en vooral veel ervaringsverhalen.

Voor altijd medicatie?

Een van de sprekers op deze dag is Claudi Bockting, hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Zij zal een overzicht geven van de psychologische interventies die een terugval bij depressie kunnen voorkomen. Bockting: “Mensen die een depressie hebben gehad worstelen vaak met vragen als: Moet ik voor altijd medicatie blijven slikken, of is het juist verstandig om te stoppen met de medicijnen? En als mensen willen stoppen met de medicijnen weten ze vaak niet goed hoe ze dat moeten aanpakken.” Bockting zal aantonen dat er, naast het slikken van medicatie, andere effectieve psychologische interventies zijn die terugval van depressie kunnen voorkomen.

Voor inschrijving en meer informatie over de dag, waaronder een opsomming van de aangeboden lezingen en workshops: zie de website van de Depressie Vereniging.

Meer informatie
Persvoorlichting faculteit Sociale Wetenschappen, 030-253 4027, r.a.b.vanveen@uu.nl

Begindatum en -tijd
20 mei 2017 10:00