13 februari 2018 van 20:00 tot 21:30

Debat met directeur-generaal AIVD en Beatrice de Graaf over sleepwet

© iStockphoto.com/cnythzl
© iStockphoto.com/cnythzl

Is de nieuwe Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten een privacy schendend sleepnet of een veiligheid biedend vangnet? In aanloop naar het referendum over deze wet op 21 maart organiseert het Jacobidebat een avond met Rob Bertholee, directeur-generaal van de AIVD. Onder leiding van prof. dr. Beatrice de Graaf krijgt het publiek de kans de AIVD-directeur aan de tand te voelen.

Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats
Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats

Sleepwet

De invoering van de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV) leidt tot een uitbereiding van de bevoegdheden van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De succesvolle campagne voor een referendum over deze wet laat zien dat burgers zich zorgen maken over de consequenties hiervan voor hun privacy. Aan de andere kant voelen mensen zich vaak onveilig, onder meer door de dreiging van terroristische aanslagen, en willen zij graag beschermd worden door de overheid.

Privacy

Tegen welke gevaren beschermt de nieuwe wet beter dan de oude? In welke gegevens zijn de diensten eigenlijk geïnteresseerd? Welke informatie en bevoegdheden hebben de diensten nodig om onze veiligheid te waarborgen? Wat zijn de gevolgen voor onze privacy?

Begindatum en -tijd
13 februari 2018 20:00
Einddatum en -tijd
13 februari 2018 21:30
Entree
De avond in de Jacobikerk is gratis, maar de organisatie laat weten wat dat een bijdrage voor onkosten wordt gewaardeerd.
Meer informatie
Evenement op Facebook