De Grote Europashow

De Kiesmannen in een show vol humor, interactie en politieke analyses

tot

Registreer hier

Op 6 juni 2024 mag jij naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. En er staat dit jaar veel op het spel. Boeren demonstreren tegen strengere milieueisen, activisten strijden voor radicaal klimaatbeleid en er is nog steeds geen structurele oplossing voor het migratievraagstuk. En dat terwijl Poetin vecht aan de poorten van Europa en we door de opkomst van AI voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Ondertussen zit jij thuis op de bank met gemixte gevoelens; “wéér verkiezingen?”, “wat dóén ze daar überhaupt in Brussel?” en “ik ken toch geen europarlementariërs".
No worries, we got you!

De Kiesmannen stomen je in 1,5 uur helemaal klaar voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en interactie. 

Deze wervelende verkiezingsshow van De Kiesmannen op 4 juni is speciaal voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Registratie is daarom verplicht.
Het evenement is gratis, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Deze show wordt je aangeboden door het Institutions for Open Societies' platform Futures of Democracy. Samen met De Kiesmannen doet het platform onderzoek naar de impact van het speciale Europa programma voor middelbare scholen & MBO genaamd Europese Influencers. Dit programma is ontwikkeld om jongeren te overtuigen van het belang van de Europese democratie, goed te informeren over wat er te kiezen valt, én om ze naar de stembus te lokken. Deze grote Europashow voor een breed publiek is onderdeel van dit programma. Wil je meer weten of op de hoogte blijven van het onderwerp 'democratic education'? Lees verder op Futures of Democracy (alleen in het Engels).

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Parnassos Cultuurcentrum
Entree
Gratis, volgens het wie het eerst komt, wie het eerst maalt principe
Aanmelden

Meld je aan via ons aanmeldformulier