De Eerste Nederlandse Heuristiekbomen Conventie

tot

Deze bijeenkomst is voor onderzoekers, leraren, en studenten (i.h.b. leraren in opleiding) die zich interesseren in heuristiekbomen. De heuristiekboom is een vorm van ondersteuning bij probleemaanpak in afwezigheid van de leraar. De digitale omgeving https://edspace.nl/hboom/ biedt leerlingen bomen op maat gemaakt voor allerlei wiskundige uitdagingen, en een auteursomgeving om ze te ontwerpen.

Het doel van de middag is uitwisseling tussen degenen die al een tijdje met heuristiekbomen bezig zijn, die daar net mee beginnen, die daar plannen voor hebben, en die gewoon geïnteresseerd zijn de laatste ontwikkelingen te volgen. Er is veel ruimte in het programma voor vragen en discussies. Je bent van harte welkom!

Voorlopig programma:

14:15 - 15:15 - Rogier Bos & Theo van den Bogaart: Wat we weten over het gebruiken en ontwerpen van heuristiekbomen (interactieve lezing, 60 minuten)

15:15 - 15:35 - Ilse Peek: Decompressie meten bij het gebruik van heuristiekbomen (10 minuten presentatie + 10 minuten discussie)

15:35 - 15:50 Pauze

15:50 - 16:10 Neri van Ee: Karakterisering van het gebruik van heuristiekbomen (10 minuten presentatie + 10 minuten discussie)

16:10 - 16:30 Bart van Loosen: Probleemaanpak bij bouwkundeonderwijs (5 pitch + 15 minuten discussie)

16:30 - 17:00 Miriam van Stapele, e.a.: Praktijkverkenning en pitch van plannen (15 minuten + 15 minuten discussie)

17:00 - .. Borrel

Deelname is gratis. Meld je wel even aan via deze link.

Meer informatie: Rogier Bos (r.d.bos@uu.nl) of Theo van den Bogaart (theo.vandenbogaart@hu.nl)

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd