Van 29 augustus 2015 18:30 tot 6 september 2015 12:30

Dagelijkse Eventalks op het festival Oude Muziek

Het Festival Oude Muziek (28 augustus t/m 6 september) staat dit jaar in het teken van 'England, my England'. De choral evensong is een sterke traditie in de Engelse kathedralen: aan het einde van de middag wordt een gesproken overdenking omkranst met koormuziek – de Anglicaanse vesper. In nauwe samenwerking met het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht en het programma Residenties in Utrecht presenteert het festival een seculiere versie van de evensong: de Eventalk.

Festival Oude Muziek 2015, Eventalks

Iedere dag geeft een denker of kunstenaar een korte, inspirerende presentatie met een twist, als een intellectuele haiku. Artist in residence Vox Luminis zorgt voor een muzikale interventie. Zo combineert de Eventalk een prikkelende voordracht met prachtige vocale muziek in zaal Hertz: een half uurtje gestolen tijd, net voor de avond valt.

za 29 aug. 18.30
Jordi Savall, dirigent en gambist (taal: Engels) ► Bekijk Facebook event

zo 30 aug. 18.30
Prof. Rosi Braidotti (universiteitshoogleraar, Centre for the Humanities), Universiteit Utrecht