Cursus vaste planten: module 2

tot

Hortulanus Gerard van Buiten en Cor Bras van Wico Planten bespreken in deze cursus het onderhoud en langetermijnbeheer van vaste plantentuinen. Module twee bestaat uit twee lesdagen op 23 februari en 31 mei 2024.


Voor wie?

Module 2 wordt aangeboden aan cursisten die in voorgaande jaren de vaste plantencursus hebben gevolgd en graag dieper ingaan op het onderhoud en langetermijnbeheer. Hoewel het los volgen van de module niet wordt aangeraden, is dit wel mogelijk. De cursus is bedoeld voor hoveniers, tuinontwerpers, beheerders van openbaar groen en tuinliefhebbers die al een redelijk kennis hebben van vaste planten, planning en ontwerp. 

Module 2: Beheer en onderhoud

De module wordt verspreid over het seizoen gegeven zodat we de theorie met voorbeelden uit de verschillende beplantingen in de Botanische Tuinen kunnen illustreren.

23 februari

We beginnen met de aanleg zelf en de belangrijke eerste jaren na aanleg. We maken onderscheid tussen lange- en kortetermijnonderhoud en gaan in op de specifieke werkzaamheden van het onderhoud.

31 mei

Hoe begeleid je een pas aangelegde beplanting naar het volwassen streefbeeld en hoe houd je dat zo lang mogelijk in stand? Hoe plan je het lange- en kortetermijnonderhoud in en hoe breng je het streefbeeld en het noodzakelijke onderhoud helder en effectief over op de mensen die het moeten onderhouden?

Module 1: planning en ontwerp
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Educatief lab Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Entree
€200,00 voor module 2: twee lesdagen, inclusief entree, koffie met gebak, lunch en lesmateriaal.
Aanmelden

Koop hier je ticket.

Vrienden krijgen 10% korting.
Koop hier je ticket met korting.

Maximaal 20 deelnemers. Er zijn vijf tickets met korting voor Vrienden.