21 februari 2019 van 16:00 tot 17:15

Cultural History Seminar met Devin Vartija

Reading of Voltaire's L'Orphelin de la Chine (a tragedy about Ghengis Khan and his sons, published in 1755), in the salon of Madame Geoffrin (Malmaison, 1812) by Anicet Charles Gabriel Lemonnier. Source: Wikimedia
De salon van madame Geoffrin in 1812 door Anicet Charles Gabriel Lemonnier. In de Franse salons kwamen wetenschappers, letterkundigen en aristocraten bij elkaar om te discussiëren. Hier bespreken ze het boek L’Orphelin de la Chine. Bron: Wikimedia

Op 21 februari vindt het Cultural History Seminar plaats met dr. Devin Vartija (Cultuurgeschiedenis). Zijn presentatie is getiteld Individualism and Equality: The Enlightenment Origins of a Modern Faith.

Dr. Devin Vartija

Dr. Devin Vartija, docent en onderzoeker cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, heeft onlangs zijn dissertatie The Colour of Equality: Racial Classification and Natural Equality in Enlightenment Encyclopaedias cum laude afgerond. Tijdens zijn presentatie zal hij zijn eerste ideeën voor een nieuw project presenteren, waarbij hij is geïnteresseerd in suggesties voor het verdere verloop van het project.

meer informatie

De presentatie vindt plaats in het Engels. Meer informatie, inclusief abstract van de presentatie, is beschikbaar in het Engels.

Begindatum en -tijd
21 februari 2019 16:00
Einddatum en -tijd
21 februari 2019 17:15
Entree
Gratis entree