31 januari 2019 van 14:00 tot 17:00

Connekt Talks: 'Smart Cities, Hackable Cities?'

© iStockphoto.com/4774344sean

Op 31 januari 2019 organiseert Connekt Talks voor haar leden 'Smart Cities, Hackable Cities?'. Verschillende onderzoekers die verbonden zijn aan het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON) geven een presentatie.

Een smart city functioneert op basis van voorspellende algoritmen die beslissingen nemen. Hoe kunnen we data gebruiken voor het efficiënter, groener en veiliger maken van de openbare ruimte? Hoe gaan we van overheid naar GovTech? Hoe kunnen bedrijven zorgen voor een transparante en betrouwbare dienstverlening in een samenleving waarin ICT een steeds grotere rol speelt? Hoe betrekken we burgers en kunnen we science fiction inzetten om de stad van de toekomst te realiseren? En wat kan de geesteswetenschap betekenen in deze grote transitie?

connekt talks

Voor haar leden organiseert ‘Connekt Talks’ korte, inspirerende netwerksessies voor en door leden over relevante onderwerpen en actuele vraagstukken.

presentaties utrechtse onderzoekers

Dr. Dan Hassler-Forest (Media en Performance Studies) zal spreken over sciencefiction en de stad van de toekomst, dr. Michiel de Lange (Media en Performance Studies) over het NWO-onderzoeksproject The Hackable City, waarbij in Amsterdam Buiksloterham is onderzocht hoe je mensen kunt betrekken bij het maken van de ‘smart city’. Daarnaast zal prof. dr. Kiene Brillenburg Wurth (Literature and Comparative Media) een reactie geven op de presentaties.

Begindatum en -tijd
31 januari 2019 14:00
Einddatum en -tijd
31 januari 2019 17:00