Van 12 februari 2015 tot 14 februari 2015

Congres over religie, gender en lichaam

Moslima © iStockphoto.com/Mikosch

Veel ideologische conflicten op het gebied van diversiteit en religie worden uitgevochten over 'het lichaam'. Denk aan religieuze kleding (hijab, burqa, kippa), maar ook bijvoorbeeld aan mannen- en vrouwenbesnijdenis en voedselvoorschriften (zoals ritueel slachten en vasten). Van 12-14 februari 2015 wijdt de Universiteit Utrecht een congres aan de relaties tussen gender, religie en het lichaam.

Het congres wordt georganiseerd in het kader van het internationale onderzoeksproject 'Interdisciplinary Innovations in the Study of Religion and Gender: Postcolonial, Post-secular and Queer Perspectives', gecoördineerd door prof. dr. Annemarie Korte (UU, Religiewetenschap) en dr. Adriaan van Klinken (University of Leeds).

Lees meer in het Engels.

Begindatum en -tijd