Van 6 maart 2015 tot 7 maart 2015

Congres leraren Duits

Duitsland © iStockphoto.com/zentilia

Op 6 en 7 maart 2015 vindt het dertiende Nationaal Congres Duits plaats in Lunteren, met bijdragen van onder andere Doris Abitzsch MA, dr. Stefan Sudhoff en dr. Ewout van der Knaap, die allen voor de Utrechtse opleiding Duitse taal en cultuur werkzaam zijn. Het congres is gericht op leraren Duits.

Ca. 300 deelnemers volgen lezingen en workshops in vijf rondes. Diverse uitgeverijen en organisaties zijn aanwezig. De plenaire openingslezing wordt verzorgd door prof. dr. Christian Fandrych van het Herder-Institut van de Universität Leipzig. Het Theater Osnabrück speelt de toneelbewerking Tschick naar de roman van Wolfgang Herrndorf. Deelnemers ontvangen een nascholingscertificaat van de Universiteit Utrecht.

Doris Abitzsch MA verzorgt twee workshops en dr. Stefan Sudhoff één. Dr. Ewout van der Knaap is lid van de congrescommissie, hij geeft twee workshops en is bovendien gespreksleider bij de lezing van de Duitse schrijver David Safier. Abitzsch en Van der Knaap verzorgen ook onderwijs binnen de Graduate School of Teaching van de Universiteit Utrecht, zowel voor de MA Talenonderwijs en communicatie, de educatieve minor als leraar voorbereidend hoger onderwijs.

Begindatum en -tijd
6 maart 2015
Einddatum en -tijd
7 maart 2015