Van 22 november 2018 10:00 tot 23 november 2018 17:00

Conferentie: Regelgeving en handhaving in de EU: Uitdagingen, trends en vooruitzichten

RENFORCE conferentie november 2018

De EU staat momenteel voor belangrijke uitdagingen. Hoe kan een duurzame en sociale markteconomie worden opgezet, hoe kan worden ingespeeld op de mogelijkheden en risico's van digitale technologieën, hoe kunnen migratiestromen, terrorisme, georganiseerde misdaad en cyberveiligheid worden aangepakt?

Deze uitdagingen doen op hun beurt vragen rijzen over de wijze waarop regelgeving en handhaving in de EU moeten worden ontworpen en uitgevoerd. Het aangaan van dergelijke uitdagingen vereist een afweging van de onderliggende kernwaarden en een zorgvuldige afweging van de complexe wisselwerking tussen nationale en Europese overheidsniveaus. Het Europa-instituut Utrecht onderscheidt zich al meer dan 50 jaar met een onderzoeksreputatie die op deze aanpak is gebaseerd. Het is nu gastheer van het RENFORCE onderzoeksprogramma dat deze aanpak toepast op de hedendaagse uitdagingen van de Europese integratie.

Onderzoeksresultaten op de conferentie

Op deze RENFORCE conferentie zullen wetenschappers onderzoeksresultaten presenteren, de belangrijkste trends daarin identificeren, onderzoeken én vooruitzichten voor de toekomst bieden. Deze resultaten zullen aan de orde komen in drie stromen: "Migratie en burgerschap", "Strafrecht" en "De markt". De opzet van de drie stromen en de bijbehorende workshops kunnen verder worden onderzocht in het voorlopige programma.

Tot de panelleden behoren RENFORCE-leden, internationale onderzoekers en mensen uit de praktijk. De belangrijkste sprekers zijn:

• prof. Christine Parker (Melbourne University, Australia)
  • prof. Paul Craig (Oxford University, UK)
  • prof. Colin Scott (University College Dublin, Ireland)

Op de RENFORCE website vindt u het voorlopige programma en specifieke informatie over de onderzoeksstromen.

Begindatum en -tijd
22 november 2018 10:00