Conferentie: De waarde van cultuur na corona

tot
Een vrouw loopt in een museum met mondkapje op © iStockphoto.com/jenoche
© iStockphoto.com/jenoche

Op 30 juni organiseert de Boekmanstichting in samenwerking met de Landelijke Werkgroep Cultuurbeleid en de Universiteit Utrecht de conferentie De waarde van cultuur na corona. Tijdens de conferentie maken onderzoekers en beleidsmakers de balans op: hoe wordt, twee jaar na de uitbraak van de pandemie, de waarde van cultuur gedefinieerd en onderzocht? Vanuit de Universiteit Utrecht zijn hoogleraar Mecenaatstudies Helleke van den Braber en universitair docent Toine Minnaert betrokken.

De waarde van cultuur na corona

Welke (beleids)condities zijn er nodig om die waarde optimaal tot zijn recht te laten komen? Wat is de rol van de landelijke en lokale overheid, welke die van het particuliere initiatief? En wat kan wetenschappelijk onderzoek betekenen voor toekomstig cultuurbeleid?

Hoe wordt, twee jaar na de uitbraak van de pandemie, de waarde van cultuur gedefinieerd en onderzocht?

Al tijdens de lockdown riepen vertegenwoordigers uit de culturele sector en de Raad voor Cultuur op tot nieuwe initiatieven om de culturele en creatieve sector ‘wendbaarder en weerbaarder’ uit de coronacrisis te laten herrijzen. Met het congres willen we bijdragen aan een stevige kennisbasis onder toekomstig cultuurbeleid en een vruchtbare samenwerking tussen de wereld van wetenschappelijk onderzoek en beleid.

Conferentieprogramma

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zal het congres met een speech openen. Tevens wordt deze ochtend de vijfde Boekman Disseratieprijs uitgereikt. Tijdens het openingsprogramma zal de gerenommeerde cultuurwetenschapper Eleonore Belfiore de keynotespeech verzorgen.

In de middag presenteren onderzoekers recent onderzoek naar de waarde van cultuur, dat uitdaagt om met beleidsmakers in gesprek te gaan: over perspectieven na corona, de consequenties voor cultuurbeleid en de agenda voor toekomstig onderzoek.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Academiegebouw
Earlybirdtickets (t/m 22 april) 40,00 euro, daarna 60,00 euro