Conferentie: Bridge the Gap!

tot
Een onderbroken brug van raderen wordt gesloten door gekleurde armen die een gekleurde rader in hun hand hebben © iStockphoto.com/ildpixel
© iStockphoto.com/ildpixel

De Bridge the Gap!-conferentie is een eendaags evenement van de Universiteit Twente, waar academici, die belangstelling hebben voor (gender)diversiteit en inclusie in STEM school- en werkcontexten, hun kennis en expertise zullen delen. Een bijzondere focus ligt hierbij op sociale identiteit, professionele ontwikkeling en uitval in bèta/techniek. Keynotespeakers zijn dr. Ruth van Veelen en prof. Maaike Endedijk (Universiteit Twente), en dr. Francesca Manzi (London School of Business).

(Gender)diversiteit en inclusie in STEM school- en werkcontexten

Voorbeelden van onderwerpen zijn: ondervertegenwoordigde groepen in STEM, (gender)stereotypen, het verbeteren van diversiteit en inclusie in door mannen gedomineerde/mannelijke werkculturen, het terugdringen van verloop onder nieuwkomers, het ondersteunen van professioneel bewustzijn om loopbaankeuzes te optimaliseren.

Het is niet nodig dat je als deelnemer zelf onderzoek doet in de context van bèta/techniek; we nodigen alle academici uit met interesse en/of expertise in de processen om inclusieve werk-/schoolomgevingen op te bouwen en professionele ontwikkeling en loopbaankeuze te faciliteren.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
U Parkhotel (Universiteit Twente), Enschede
Entree
Deelname (30,00 euro) en diner (optioneel, 35,00 euro). We provide a special fund for researchers who have difficulty to get the fee reimbursed.
Aanmelden

Meld je hier aan

Meer informatie
Download het programma (EN)