Collegetour met Marion Koopmans

tot

In een klap werd Marion Koopmans een bekende Nederlander. Sinds de opkomst van het coronavirus is ze niet meer weg te denken uit het publieke debat en verschijnt ze wekelijks in kranten en radio- en televisieprogramma’s. Dit jaar is Marion Koopmans uitgeroepen tot Alumnus van het jaar 2021 van de Universiteit Utrecht! Het is daarom tijd om haar uit te nodigen voor de jaarlijkse Collegetour op donderdag 6 oktober 2022.

Aanmelden studenten
Aanmelden alumni & medewerkers

Livestream Collegetour met Marion Koopmans

Impact en een publiek debat

Alumnus van het jaar Marion Koopmans studeerde Diergeneeskunde in Utrecht en rondde haar studie af in 1976. Ze is wereldwijd toonaangevend onderzoeker naar virusverspreiding. Als lid van het Nederlandse Outbreak Management Team (OMT) en van het onderzoeksteam van de World Health Organisation (WHO) speelt zij een cruciale rol in de bestrijding van de coronapandemie.

Kenmerkend is haar enorme drive om ervoor te zorgen dat onderzoeksresultaten toepassing vinden. Als lid van het OMT neemt Marion Koopmans nadrukkelijk deel aan het publieke debat. Zij werd in één klap een bekende Nederlander. Zij ervoer zo direct de wrijving die bestaat tussen politiek en wetenschap. Ondanks de intimidaties waar zij mee te maken kreeg bleef zij deze rol bewust vervullen en ging zij met niet aflatende energie de dialoog aan, ook op social media en door veelvuldige aanwezigheid in televisie- en radioprogramma’s.

Collegetour

Op donderdag 6 oktober vanaf 17:00 uur gaan studenten, alumni en medewerkers van de UU onder leiding van Sicco de Knecht in gesprek met Marion Koopmans. Hoe heeft ze haar studietijd in Utrecht beleefd? Waar komt haar fascinatie voor virussen vandaan? En hoe is het om een publiek figuur te zijn tijdens een pandemie die zo’n grote impact heeft? Benieuwd naar deze antwoorden? Meld je dan snel aan! De talkshow zal online te volgen zijn via het YouTube-kanaal van de UU.

Utrecht Science Week
Dit evenement maakt onderdeel uit van de Utrecht Science Week. Op het Utrecht Science Park werkt iedereen samen aan een gezonde en duurzame samenleving. De Utrecht Science Week is ontstaan om de waarde en vooruitgang van al dit werk de komende jaren nog beter zichtbaar maken voor een breed publiek van belanghebbenden en geïnteresseerden. Dat gebeurt o.a. in een zeer gevarieerd programma van lezingen, debatten, tafelgesprekken, rondleidingen en kennisuitwisseling. 

Alumnus van het Jaar

Met de Alumnus van het Jaar-prijs onderstreept de UU dat alumni een belangrijk en integraal onderdeel vormen van de academische gemeenschap. Want samen met studenten, wetenschappers, alumni, maatschappelijke partners, de overheid en het bedrijfsleven zoekt de UU naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Een Alumnus van het jaar is iemand die op zijn of haar gebied vooruitgang brengt en buiten de gebaande paden durft te treden, een maatschappelijk geëngageerd persoon en een inspiratiebron voor huidige studenten. Eerdere Alumni van het Jaar waren: Marjan Minnesma, Feike Sijbesma, Cathelijne Broers en Jan Beuving.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Anatomiegebouw
Aanmelden

Aanmelden voor studenten.

Aanmelden voor medewerkers en alumni.

Let op: dit evenement is exclusief bij te wonen voor studenten, alumni en medewerkers van de Universiteit Utrecht en voor partners van het Utrecht Science Park. De Collegetour is daarnaast voor iedereen te volgen via het YouTube-kanaal van de UU.  

Meer informatie
Alumnus van het Jaar