21 mei 2017 van 10:00 tot 18:00

Classico Giro

Classico Giro
Classico Giro op het Utrecht Science Park

Op 21 mei 2017 is het weer zover: dan is de Classico Giro Utrecht, een must voor iedere fietsliefhebber. De rijders starten en finishen deze zevende editie op het Utrecht Science Park. De Universiteit Utrecht is, net als voorgaande jaren, partner van dit wielerevenement.

Dit jaar wordt anders dan andere jaren. De fietsers vertrekken in tegenovergestelde richting. Na de start op het Utrecht Science Park krijgen de deelnemers de open polders en het rivierenlandschap langs de Lek voor de wielen. Op de terugweg wacht de Utrechtse Heuvelrug. Dat geldt voor alle routes, die variëren van 35, 75 en 130 kilometer voor de vrije tochten en de pelotonstocht van 110 kilometer.

De langere routes voeren over de bekendste plekken van de Heuvelrug en geven daarmee de Classico Giro net dat beetje extra: de Amerongse Berg, Ruitenberg, Grebbeberg en Paardenheuvel zijn een aantal mooie klimmomenten.

Individueel versus peloton
Bij de vrije tochten kunnen de wielrenners op eigen gelegenheid de route afleggen. De pelotonstocht van 110 kilometer wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in een groep gereden met een gemiddelde snelheid van 27 kilometer per uur. De belevenis om met enkele duizenden in een peloton te rijden is uniek!

In 2010 deed de Giro d’Italia Utrecht aan. Sinds die tijd klinkt het startschot voor de jaarlijks terugkerende Classico Giro op het Utrecht Science Park.

Begindatum en -tijd
21 mei 2017 10:00
Einddatum en -tijd
21 mei 2017 18:00
Meer informatie
Classico Giro 2017