26 februari 2015 van 14:30 tot 17:00

Cinema Animale KIDS: Hoe wordt een mens een vogel?

Huilende kamelen, pratende katten, beroemde apen, knuffelkoeien en je eigen huisdier. Alles komt langs in Cinema Animale in ‘t Hoogt, een film- en wetenschapsprogramma met in de hoofdrol mensen en dieren. In drie avonden ontdek je hoe Flipper jouw kijk op dieren heeft veranderd. Waarom we vleeskuikens gedogen en hoeveel we lijken op chimpansees. Met films als THE STORY OF THE WEEPING CAMEL, MIJN LIEVE KANKERHOND en SEE NO EVIL duik je samen met wetenschappers dieper in de relatie tussen mens en dier.

In de film IEP! ontmoet je Viegeltje. Viegeltje is een meisje met vleugels. Ze wordt onder een struik gevonden door vogelkijker Warre. Hij vindt het maar een vreemd wezentje. Hij weet niet of het een vogel is in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel?

Waarom vogels kunnen vliegen en mensen niet
Viegeltje blijkt te kunnen vliegen als een vogel. Waarom kunnen mensen eigenlijk niet vliegen als vogels? Conservator van het Universiteitsmuseum Paul Lambers weet precies hoe vogels en mensen in elkaar zitten. Hij gaat met jullie op onderzoek uit om te kijken waarom vogels kunnen vliegen en mensen niet. Wat zou er voor nodig zijn om een mens een vogel te maken?

Over de film
Op een dag vindt Warre een wezentje onder een struik dat lijkt op een meisje met vleugels, of een vogeltje met benen. Hij neemt het wezentje mee naar huis. Zijn vrouw Tine wil het graag houden. Dus zoeken ze een naam. Viegeltje groeit snel en op een dag vliegt ze weg, zonder afscheid te nemen. Daarom gaan Warre en Tine op zoek naar haar. Viegeltje is inmiddels neergestreken in de slaapkamer van Loetje, die voor haar een nest van takken maakt. Loetje wil ook leren vliegen en ze gaan samen naar het park. In dit park ontmoeten Loetje, Warre en Tine elkaar maar Viegeltje heeft haar vleugels weer uitgestrekt, ook dit keer zonder afscheid nemen. Samen gaan ze weer op zoek naar Viegeltje…

Over de spreker
Paul Lambers is paleontoloog en conservator natuurlijke historie in het Universiteitsmuseum. Als conservator natuurlijke historie beheert hij alle spullen in het museum zoals skeletten stenen, fossielen en opgezette dieren. Ook werkt hij mee aan tentoonstellingen, zoals Tot op het bot.

Begindatum en -tijd
26 februari 2015 14:30