Breaking Science 2022 - heat 1

Utrechts onderzoek uitgelegd in drie minuten

tot

Breaking Science is terug! Tijdens de jaarlijkse wedstrijd wetenschapscommunicatie hebben beginnende onderzoekers slechts drie minuten de tijd om hun onderzoek of een wetenschappelijk concept uit hun vakgebied te pitchen. Wie zet het meest overtuigende wetenschappelijke verhaal van 2022 neer?

Pitch competition Breaking Science

Breaking Science is een wetenschapscommunicatie-battle voor jonge wetenschappers, georganiseerd door de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. We willen charismatische, opkomende onderzoekers ontdekken die je kunnen inspireren om de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief te zien... in slechts drie minuten tijd!

In totaal gaan meer dan 30 kandidaten de strijd aan tijdens vier heats in mei. Iedere heat kunnen twee deelnemers een plekje winnen in de grote finale op 30 mei.

Strijdregels

De regels voor Breaking Science zijn kort, maar krachtig:

1. Elke deelnemer heeft 3 minuten en geen seconde meer om een wetenschappelijk, technisch, wiskundig of medisch onderwerp naar keuze te presenteren;
  2. PowerPoint-dia's zijn taboe, net als elk ander type elektronische presentatie of audio-opname;
  3. Deelnemers mogen alleen de rekwisieten gebruiken die ze zelf op het podium kunnen dragen.

Een jury, bestaande uit een wetenschapsjournalist en een ervaren Utrechtse onderzoeker, zal de schroeven op het veld aandraaien en cruciale constructieve feedback geven. Zij bepalen de winnaars op basis van drie selectiecriteria: inhoudskwaliteit, helderheid van presentatie en uitstraling. Wie zet het meest overtuigende wetenschapsverhaal van 2022 neer?

Sharing Days

De Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds werken aan een betere wereld voor morgen. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de universitaire gemeenschap hard bij nodig! Van 16 tot en met 22 mei vinden daarom voor het eerst de Sharing Days plaats. Een week die volledig in het teken staat van bijzondere ontmoetingen op inspirerende plekken en waarin er diverse mogelijkheden zijn om bij te dragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht. Ontdek het vernieuwde Universiteitsmuseum, neem een kijkje in de Botanische Tuinen, ga in gesprek met oud-studenten van Incluusion en nog veel meer! Neem snel een kijkje op uu.nl/sharingdays.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Bar – Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK, Utrecht

Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd want vol = vol!

Meer informatie over Breaking Science