Botanische excursie

tot

De voorjaarsflora staan in volle bloei en de eerste zomerbloemen komen eraan. Bekijk je omgeving met andere ogen en ontdek welke wilde planten er groeien in het Utrecht Science Park tijdens deze botanische excursie.

Planten en bomen kunnen worden geïdentificeerd, zelfs als ze niet in bloei staan. Met de botanische kennis van Thomas Olijhoek, milieubioloog en coördinator van de Green Office (UU), wordt het identificeren van planten een eenvoudige taak. Na deze wandeling kun je zelf je collega's rondleiden tijdens de lunchpauze.

Voor wie?

Alle UU'ers en HU'ers die meer willen weten over plantkunde! Voorkennis of voorbereiding is niet nodig. De excursie is gratis, maar we verwachten wel dat je meedoet als je je hebt ingeschreven. Deze excursie is tweetalig (Nederlands - Engels).

BioBlitz 2024: Ontdek biodiversiteit in het Utrecht Science Park 

Tijdens de BioBlitz van 22 mei t/m 21 juni nodigen we alle studenten en medewerkers uit om zoveel mogelijk soorten planten, dieren en schimmels in het USP te spotten en te registreren. Door jaarlijks in kaart te brengen welke soorten er leven in het USP, kunnen we monitoren of onze acties om de biodiversiteit te versterken effectief zijn. Tijdens de BioBlitz kun je ook deelnemen aan excursies en workshops rondom biodiversiteit. Lees meer. 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Tiny Forest
Aanmelden

Je kunt je inschrijven via dit formulier. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.