Boekpresentatie: Wie controleert ons leger?

tot
Omslag van het boek ‘Hawija’ van Jip van Dort, Lauren Gould en Marrit Woudwijk (Uitgeverij Aspekt, 2022)

Ben je geïnteresseerd in hoe we democratisch controle kunnen houden over de oorlogen die in onze naam worden gevoerd? Kom dan naar ‘Wie controleert ons leger? Een avond over oorlog, burgerslachtoffers en het bombardement op Hawija’, een publiek evenement met Intimacies of Remote Warfare, op 12 december in TivoliVredenburg.

Wat Hawija ons leert

De redacteuren van het onlangs verschenen boek ‘Hawija: The Destructive Realities of our War against IS’, Jip van Dort, Lauren Gould en Marrit Woudwijk, gaan in gesprek met mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld, oud-parlementariër Sadet Karabulut en burgerschade-expert Erin Bijl van Pax. Ze reflecteren op wat Hawija ons leert over (de toekomst van) langeafstandsoorlogen, burgerslachtoffers en aansprakelijkheid.

Podcast Asymmetrical Haircuts

Onlangs verscheen ook de interdisciplinaire podcast Asymmetrical Haircuts over de zaak Hawija, met IOS Contesting Governance-kernteamleden Lauren Gould (GW) en Machiko Kanetake (REBO). Gould en Kanetake bespreken de situatie in Hawija, de huidige pogingen om recht te doen aan de slachtoffers en wat dit alles betekent voor de toekomst van oorlogsvoering op afstand.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
TivoliVredenburg, Utrecht
Entree
10,00 euro
Aanmelden

Koop je tickets hier

Meer informatie
Meer informatie over deze avond