16 september 2019 van 20:00 tot 21:30

Boekpresentatie: "Waarom zou ik? Handelen in een veranderend klimaat"

Boekomslag: Waarom zou ik

Op maandagavond 16 september presenteert Petra van der Kooij in samenwerking met het Fair Limits Project, ISVW uitgevers en Café Hofman haar bundel Waarom zou ik? Handelen in een veranderend klimaat.

We willen wel duurzamer leven, maar weten niet hoe of waar te beginnen. We voelen ons vaak machteloos in het klimaatprobleem. En waarom zouden we? Hoe je het ook went of keert, onze individuele emissies zijn slechts een druppel op de gloeiende plaat in vergelijking met wat nodig is om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Toch speelt het individu een belangrijke rol in het tegengaan van verdere klimaatverandering. Sterker nog, inzet van het individu lijkt zelfs noodzakelijk om de verandering in gang te zetten die nodig is.

Klimaatprobleem

Op deze avond reflecteert hoogleraar filosofie en ethiek van instituties Ingrid Robeyns op de morele verantwoordelijk van het individu in het klimaatprobleem. En probeert kunstenaar en ‘zwerfiefilosoof’ Peter Smith ons ervan te overtuigen dat het grootste probleem dat we hebben is dat mensen geloven dat hun bijdrage aan het oplossen van grote problemen te klein is om een verschil te maken. Na afloop is er ruimte voor discussie en vragen en sluiten we af met een borrel waar je ook gelijk de bundel kunt kopen.

Programma

1. Opening door Florian Jacobs (ISVW)
2. Introductie door Petra van der Kooij en uitreiking eerste exemplaar aan Kamil Snellink (Youth for Climate)
3. Ingrid Robeyns over de morele verantwoordelijkheid van het individu
4. Peter Smith van KLEAN (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) over de kracht van het individu
5. Korte discussie
6. Afsluiting
7. Boekverkoop en borrel

Begindatum en -tijd
16 september 2019 20:00
Einddatum en -tijd
16 september 2019 21:30
Entree
Gratis entree