12 juni 2019 van 17:00 tot 18:30

Boekpresentatie 'My Mother's Mother's Mother'

Op 12 juni zal in Amsterdam het boek My Mother's Mother's Mother. South African Women's Writing from 17th Century Dutch to Contemporary Afrikaans worden gepresenteerd. Sprekers zijn Pieta van Beek, Annemarié van Niekerk, Marlene Dumas, Tom Lanoye en Antjie Krog.

Dit boek volgt het spoor terug vanuit de eigentijdse Afrikaanse vrouwenliteratuur naar haar zeventiende-eeuwse Nederlandstalige wortels aan de Kaap. Onderwijskansen voor meisjes veranderde een cultuur van religieuze geschriften in een literatuur van internationale status. Dankzij een overzicht van deze teksten ontvouwt zich de veelbewogen geschiedenis van Zuid-Afrika, een land dat de ontwikkeling doormaakte van een kolonie en een apartheidsstaat naar een moderne democratie.

sprekers

Deze middag presenteren auteurs Pieta van Beek en Annemarié van Niekerk hun boek en vertellen over de vele verschillende Zuid-Afrikaanse vrouwengeschriften. Dichteres Antjie Krog leest voor uit eigen werk. Ook bieden we de eerste exemplaren aan aan kunstenares Marlene Dumas en de Vlaamse dichter en schrijver Tom Lanoye, die hierop beiden hun reactie op het boek zullen geven.

Begindatum en -tijd
12 juni 2019 17:00
Einddatum en -tijd
12 juni 2019 18:30
Entree
Gratis entree