Boekpresentatie Giuliano da Empoli: De Kremlinfluisteraar

tot
Detail uit omslag 'Le mage du Kremlin': een donkere schim van een man weggedoken in zijn jas

Op 7 december gaat auteur Giuliano da Empoli in gesprek over zijn roman Le mage du Kremlin (De Kremlinfluisteraar), waarvoor hij begin dit jaar de Choix Goncourt des Pays-Bas uitgereikt kreeg door zeventig studenten Frans uit heel Nederland.

Het gesprek wordt verzorgd door studenten van de Utrechtse bacheloropleiding Frans en zal dus hoofdzakelijk in het Frans verlopen, maar iedereen is welkom en het publiek kan ook vragen stellen in het Engels.

De Kremlinfluisteraar

De Kremlinfluisteraar is een meeslepende roman die de lezer voert naar het duistere hart van de macht in Rusland. Oligarchen en andere vertrouwelingen vechten elkaar de tent uit, en Vadim Baranov is de strateeg achter het Poetinregime geworden. Hij hielp de destijds anonieme KGB-ambtenaar ooit in het zadel. Sindsdien heeft ‘de Kremlinfluisteraar’ maar één bestaansreden: doen wat de tsaar wil. Geweld, manipulatie en desinformatie vormen de basis van Poetins brute macht; aan Baranov de taak om deze chaos te orkestreren.

Baranovs vorige leven als theatermaker komt hem daarbij goed van pas. De bombardementen in Tsjetsjenië, pogingen om Georgië en Oekraïne te ontwrichten: het komt allemaal uit de koker van de Kremlinfluisteraar. Totdat zijn verstandhouding met de tsaar barstjes begint te tonen.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd