29 maart 2019 van 09:00 tot 17:30

Boekpresentatie en symposium 'Ja, ik wil!'

Allegorie op het huwelijk, Johann Sadeler (I), naar Frederik Sustris, 1588 – 1595. Bron: Rijksmuseum
Allegorie op het huwelijk, Johann Sadeler (I), naar Frederik Sustris, 1588 – 1595. Bron: Rijksmuseum

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek 'Ja, ik wil! Verliefd, verloofd, en getrouwd in Amsterdam, 1580-1810' van René van Weeren (Economische en Sociale Geschiedenis) en prof. dr. Tine De Moor (Economische en Sociale Geschiedenis) bij uitgeverij Prometheus, vindt op 29 maart 2019 een symposium plaats in het Stadsarchief Amsterdam.

Het Ja, ik wil!-project heeft tot doel de data in de Amsterdamse ondertrouwakten (1581-1811) te ontsluiten voor verder onderzoek. Tijdens dit symposium zullen twee aspecten van het project in het bijzonder uitgelicht worden. In het ochtendprogramma wordt dieper ingegaan op de rol die burgers hadden in het Ja, ik wil!-project. Ook wordt onderzocht welke rol er in de toekomst nog weggelegd kan zijn voor Citizen Science, bijvoorbeeld in het reguleren van stedelijk toerisme.

huwelijkspatronen in de vroegmoderne tijd

In het middagprogramma worden de inhoudelijke onderzoeksresultaten op basis van de ondertrouwinschrijvingen besproken, met name over wat ze ons meer leren over huwelijkspatronen in de vroegmoderne tijd. Naast de auteurs zullen ook diverse andere wetenschappers het woord nemen en hun onderzoek in verband brengen met het Ja, ik wil!-project. Tot slot wordt het boek gelanceerd.  

programma

Het programma van beide dagdelen is hier beschikbaar. Het is mogelijk om eventueel slechts één van beide dagdelen deel te nemen. Gelieve dit zo aan te geven bij inschrijving.

Begindatum en -tijd
29 maart 2019 09:00
Einddatum en -tijd
29 maart 2019 17:30
Entree
Gratis entree