Boban Braspenning | Boompje Beestje

tot

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Als winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival, bestormt hij de theaters met zijn debuutvoorstelling: Boompje Beestje. Een muzikale cabaretshow over woningnood. 

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Omdat hij is afgestudeerd op Economie en Ethiek, moet Boban het in Boompje Beestje óók over economische ongelijkheid en financiële fratsen van vermogenden hebben. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden.

Aan de hand van liedjes en sprookjes duikt Boban in de wereld van het grote geld. Dat doet hij met charme, enthousiasme en een geestige gedachtegang. Met spitsvondige nummers op piano en gitaar houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Over Boban

Boban Benjamin Braspenning (6 oktober 1994) is geboren met een artiestennaam – hij móest dus wel het podium op. Daar heeft hij zich lang tegen verzet. Zo gaat hij naar de Universiteit Utrecht, haalt hij maar liefst drie diploma’s en loopt hij stage bij zowel Follow the Money als het Financiële Dagblad. Dat alles om maar geen cabaretier te hoeven worden.

Maar zodra Boban virale studentenliedjes over studieschuld begint te schrijven, gaat het van kwaad tot erger. Hij krijgt de smaak te pakken, maakt een kinderboek over banken en mag dit – tot overmaat van ramp – óók nog eens voordragen in een uitverkocht Carré! Daarmee is het einde zoek. In 2021 wint hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en is hij binnen no-time aangesloten bij Bos Theaterproducties. Als uit de kast gekomen kunstenaar staat hij nu op ons Cabretpodium met zijn eerste avondvullende voorstelling Boompje Beestje.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, Utrecht
Entree
€16 / €10 (studenten)
Aanmelden

UITVERKOCHT