7 februari 2019 van 09:00 tot 17:30

Birgit Meyer op NWO-SGW jaarcongres Synergy 2019

Prof. dr. Birgit Meyer. Foto: Ed van Rijswijk
Prof. dr. Birgit Meyer. Foto: Ed van Rijswijk

Op donderdag 7 februari 2019 organiseert NWO de tweede editie van de Synergy Conference voor de Sociale en Geesteswetenschappen in Nederland. Prof. dr. Birgit Meyer (Religiewetenschap) zal spreken. 

De Synergy Conference is een ontmoetingsplek voor de hele onderzoeksgemeenschap van sociale en geesteswetenschappers, van PhD-student tot hoogleraar. Op de Synergy Conference staat de onderzoeker centraal. Er is ruimte voor ontmoeting, inspiratie en debat rond belangrijke wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Een belangrijk thema op deze dag is de invloed van digitalisering, zowel op de wetenschappelijke praktijk als op het dagelijks leven. Auteur Philipp Blom, hoogleraar Sally Wyatt, Spinozalaureaat Birgit Meyer en columnist Maxim Februari zijn de sprekers. Clarice Gargard is dagvoorzitter.

interview met NWO

Religieonderzoeker Birgit Meyer spreekt op Synergy 2019 over de invloed van digitalisering op onderzoek en kennisproductie in de sociale en geesteswetenschappen. Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen interviewde haar in aanloop naar het congres. Een gesprek over de te grote invloed van big data en over de noodzaak om op 'ooghoogte' samen te werken met wetenschappers uit Afrika en uit andere disciplines. Lees het interview hier.

Begindatum en -tijd
7 februari 2019 09:00
Einddatum en -tijd
7 februari 2019 17:30
Entree
Gratis