29 oktober 2019 van 15:00 tot 17:00

Bijeenkomst SIG Centre for Expertise in Admissions

Op dinsdag 29 oktober, 15.00 - 17.00 uur, staat een bijeenkomst van de SIG Centre for Expertise in Admissions gepland. HTijdens deze bijeenkomst staat het thema ‘studentenwelzijn’ binnen selectie centraal. Na het plenaire gesprek zullen we in subgroepen verschillende aspecten rondom dit thema bespreken, in aanwezigheid van studenten. Daarnaast is er tijd om vragen en expertise rondom dit thema uit te wisselen. Na afloop van de bijeenkomst is mogelijkheid om bij een borrel verder te praten.

Meld je nu aan voor deze bijeenkomst!

• 15.00-15.10   Welkom en korte terugkoppeling vanuit Select-UU
  • 15.10-15.40   Plenaire gesprek met Nicole Mastenbroek over onderzoek naar studentwelzijn bij Diergeneeskunde
  • 15.40-15.50   Decaan van het Leidsche Rijn College over effecten van selecteren op leerlingen
  • 15.50-16.45  Uit elkaar in subgroepen, praktische toepassing in uitvoering selectie en in instrumenten
  • 16.45-17.00   Plenaire terugkoppeling
  • 17.00               Afsluiting en borrel

Oproep: Mochten er opleidingen zijn die veel ervaring hebben met bovenstaand thema of hier bij de eigen opleiding onderzoek naar doen, laat het ons weten. (a.kool@uu.nl)

Over deze SIG

Op steeds meer plekken in het onderwijs speelt selectie een rol. De UU heeft verschillende selectieve bacheloropleidingen, kent een volledig selectieve masterfase en selecteert voor honoursprogramma’s en -activiteiten. Dat betekent ook dat op steeds meer plekken mensen betrokken zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van selectieprocedures. Vanuit deze SIG worden activiteiten georganiseerd om expertise uit te wisselen en op te bouwen om zo selectiepraktijken binnen de UU te versterken.

Trekkers: Sebastiaan SteenmanAda Kool en Quirine van der Steen

Begindatum en -tijd