B&I Symposium: How do we involve citizens with important policy issues?

tot

Hoe kunnen we burgers actief betrekken bij belangrijke beleidsvraagstukken? Dat is de centrale vraag van het symposium dat wordt georganiseerd door de IOS-stream  Behavior & Institutions. Deze vraag is relevanter dan ooit, zoals deze crisis van COVID-19 ons heeft laten zien.

Na een lezing over de lessen die tijdens de COVID-19 pandemie zijn geleerd over het motiveren van burgers om zich te houden aan risicobeperkende maatregelen, presenteren we zeven korte pitches met innovatieve en creatieve voorbeelden om burgers te verbinden met het algemeen belang - variërend van veranderingen die te maken hebben met duurzaamheid tot sociaal gedrag.

Presentaties en discussie tijdens het B&I symposium zullen in het Engels zijn, maar houd er rekening mee dat sommige van de materialen die in pitches gepresenteerd worden in het Nederlands zullen zijn.

 

Program

15.15-15.20 hrs            Opening door Lars Tummers

15.20-15.30 hrs            How do we involve citizens with COVID policies? Denise de Ridder

15.30-16.40 hrs           Pitches van Irene Bronsvoort (UU), Robert Dur (EUR), Sanne Akerboom (UU), Madelijn Strick (UU), Bernice Calmes (Art.1 Midden Nederland), Joost Vervoort (UU) and filmmaker Sam van Zoest

16.40- 17.00 hrs           Discussie (vragen kunnen gesteld worden aan Lars Tummers via de chat)

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Online (stuur een e-mail naar Amal Ng, t.t.ng@uu.nl)