Betweter Festival 2021

Van tot
Betweter Festival: science, performance, cinima, experience

Het Betweter Festival is terug! Na meer dan een jaar binnen zitten is het op vrijdag 1 oktober 2021 tijd om er weer op uit te gaan, onze zintuigen op scherp te zetten, en elkaar te ontmoeten. Tijdens deze vijfde editie onderzoeken we samen met wetenschappers en artiesten de wereld van morgen. Doe je mee?

Programma

Hoe herstellen we de relatie tussen mens en natuur? Waar blijft de verbondenheid in tijden van polarisering? Leiden technologische ontwikkelingen tot een betere toekomst? Tijdens het Betweter Festival ga je met wetenschappers en artiesten in gesprek over de grote vragen van vandaag. We vullen de zalen met een uniek programma van talks, muziek, film, interactieve installaties, en live wetenschappelijk onderzoek. Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert.

Met o.a. historicus Beatrice de Graaf, songwriter Benny Sings, cabaretier Pieter Derks, zangeres Nynke Laverman & natuurfilosoof Matthijs Schouten, hydroloog Niko Wanders, Arp Frique & Family en spannende experimenten over pijn, aanraking en denken buiten je bubbel.

Meedoen?

Tickets zijn nu verkrijgbaar! Meld je aan voor het Facebook-event of schrijf je in voor de festivalupdates van Betweter. Meer informatie over het programma vind je op betweterfestival.nl.

Over het Betweter Festival

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. In 2021 vieren de universiteit en het UMC Utrecht samen 385 jaar wetenschap in Utrecht. Andere partners zijn o.a. de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek en TivoliVredenburg.

385 jaar wetenschap in Utrecht op Betweter Festival

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit? En waar moet de wetenschap zich volgens jou mee bezighouden? Denk mee over jouw vraag voor de Utrechtse Wetenschapsagenda en kom langs bij de Curiosity Capsule of laat jouw vraag vertalen in een persoonlijk gedicht bij Liedfs Vraagt Door.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Tivoli Vredenburg
Entree
15 euro
Aanmelden

Tickets