Best practices voor het schrijven van reproduceerbare code

Van tot

Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

Ervoor zorgen dat je onderzoek reproduceerbaar is, kan een lastige klus zijn. Het schrijven van een script voor je analyse kan helpen, maar het biedt geen garantie dat jij, of iemand anders, je werk in een later stadium getrouw kan herhalen.

In deze workshop helpen we je niet alleen om je werk reproduceerbaar te maken, maar ook om de efficiëntie van je werkwijze te verhogen. We doen dit door je een aantal goede programmeergewoontes aan te leren: hoe je een goede projectstructuur opzet, hoe je goed codeert en commentaar geeft, en hoe je je code documenteert zodat het door anderen gebruikt kan worden. Verder laten we je kennismaken met Git en GitHub, die essentiële tools zijn voor het beheren en publiceren van code. Reproduceerbaarheid vergt extra inspanning, vaardigheden die je op de lange termijn veel tijd zullen besparen.

Deze workshop bestaat uit twee delen:

  • 23 februari 9.00-13.00
  • 24 februari 9.00-13.00

In deze hands-on workshop leer je een betere programmeur te worden. We nemen je mee van onderzoeksvraag naar gepubliceerde code in één (weliswaar intensieve, maar leuke!) dag. Aan het einde van deze dag weet je hoe je:

  • een efficiënte projectstructuur kunt opzetten en gebruiken;
  • GIT kunt gebruiken voor versiebeheer, en GitHub om je code te publiceren;
  • robuuste code schrijft die reproductie mogelijk maakt en uitlokt;
  • je code goed documenteert;
  • je code licenseert en vrijgeeft om nauwkeurige reproductie te garanderen.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze basiskennis hebben van op zijn minst één soort programmeertaal, en bij voorkeur al wat code hebben om mee te werken. De inhoud van de cursus is geschikt voor de meeste programmeertalen, maar voor zover we voorbeelden geven van specifieke tools, zullen we ons richten op gebruikers van R en Python. Als je niet zeker weet of de programmeertaal die je gebruikt past in onze cursus, neem dan contact op met Neha Moopen voordat je je inschrijft.

Belangrijk: Voorafgaand aan de workshop vragen we je enige installatie en voorbereiding te doen, dus wees erop voorbereid om hier 1-2 uur voor uit te trekken. Nadat de inschrijving is gesloten, worden de instructies gemaild en een dag van tevoren is er een optionele drop-in call om hulp te bieden als dat nodig is.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
t.b.d., on-location
Aanmelden

Meld je hier aan