tot

Bekijk op 8 maart de portrettengalerij vrouwelijke hoogleraren

In het Academiegebouw in zaal 1636 hangen 122 portretten van vrouwelijke hoogleraren bij de Universiteit Utrecht. Ter gelegenheid van het Westerdijkjaar ‘100 jaar vrouwelijke hoogleraren’ maken we graag zichtbaar hoe vrouwelijke wetenschappers een significant aandeel hebben in de wetenschappelijke wereld van de 21e eeuw.

Wilt u weten wie onze vrouwelijke hoogleraren zijn, wat ze doen en hoe ze er zoal uit zien? Na opening van de portrettengalerij op 6 maart 2017 door collegevoorzitter Marjan Oudeman, is deze op woensdag 8 maart ’s middags voor een breed publiek te aanschouwen.

Fotoshoot met een vrouwelijke hoogleraar.
Fotoshoot met een vrouwelijke hoogleraar. Foto van Anne-Marie van Gijtenbeek.

Zaal 1636, te vinden na de entree meteen links om het hoekje op de begane grond, wordt veel gebruikt voor promotieborrels en andere academische feestelijkheden. Omdat we graag zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om de wand met 122 fotoportretten te bekijken, is de zaal op 8 maart de hele middag open. En dat niet alleen; we zijn ook erg benieuwd naar uw reactie!

U kunt van 14.00 tot 17.00 uur uw reactie achterlaten in ons digitale gastenboek. Ook kunt u de makers van de portrettengalerij vrouwelijke hoogleraren ontmoeten. Om 16.00 uur geeft Anne-Marie van Gijtenbeek van het Vrouwennetwerk een korte toelichting op het idee achter en de totstandkoming van de galerij.

Kinderen zijn van harte welkom. Wie weet, willen zij later ook professor worden.

Graag aanmelden bij a.m.vangijtenbeek@uu.nl.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd