Avondexcursie: Vleermuizen zoeken

tot

Bekijk je omgeving met andere ogen. Op verschillende momenten van de dag kun je verschillende dieren vinden. Daarom gaan we ’s avonds op pad. We verzamelen tegen zonsondergang om vleermuizen te zoeken. Hierna weet je welke vleermuissoorten zich zoal in het Utrecht Science Park bevinden.

Beloven kunnen we niets, de natuur en de weersomstandigheden laten zich niet regisseren, maar dit is wel de beste tijd van het jaar om vleermuizen te vinden. Met deze kennis kun je de komende maanden ook zelf op zoek naar vleermuizen in het USP of elders.

Voor wie?

Alle UU’ers en HU’ers die meer willen weten over vleermuizen! Er is geen voorkennis of voorbereiding nodig. Voor een batdetector wordt gezorgd. De excursie is gratis, maar we verwachten wel dat je deelneemt als je je hebt ingeschreven. De voertaal van deze excursie is Nederlands.

Deze excursie wordt gegeven door Colin Beekman, vrijwilliger bij Bat 030 – Utrecht Natuurlijk.

BioBlitz 2024: Ontdek biodiversiteit in het Utrecht Science Park 

Tijdens de BioBlitz van 22 mei t/m 21 juni nodigen we alle studenten en medewerkers uit om zoveel mogelijk soorten planten, dieren en schimmels in het USP te spotten en registreren. Door jaarlijks in kaart te brengen welke soorten er leven in het USP, kunnen we monitoren of onze acties om de biodiversiteit te versterken effectief zijn. Tijdens de BioBlitz kun je ook deelnemen aan excursies en workshops rondom biodiversiteit. Lees meer over de BioBlitz.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Verzamelen bij de ingang van de Universiteitsbibliotheek in het Utrecht Science Park - Heidelberglaan 3
Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.