Een goede natuur is goed voor dieren, toch?

5e Animales-voordracht met Bas Haring

tot

Op vrijdag 21 april organiseert stichting Animales een voordracht met UU-alumnus Bas Haring. Hij gaat op zoek naar de relatie tussen natuurbescherming en dierenwelzijn. Want een goede natuur is goed voor dieren, toch?   

Portretfoto Bas Haring

Natuurbescherming en dierenwelzijn lijken "vrienden" van elkaar te zijn: als je de natuur beschermt, dan bescherm je toch ook dieren? In deze lezing onderzoekt Bas Haring, Hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden of deze intuïtie klopt. Een abstracte zoektocht naar verschillen en overeenkomsten tussen natuurbescherming en dierenwelzijn, met concrete dilemma's zoals wel of geen wolf, en een teakplantage versus een regenwoud.

Aanmelden

Wil je de voordracht van Bas Haring bijwonen? Meld je dan aan en kom langs! Je bent vanaf 14:30 uur van harte welkom in de Geertekerk in Utrecht. De voordracht start om 15:00 uur. Na afloop is er uiteraard de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelden

Over Stichting Animales

Stichting Animales is op 13 november 1997 opgericht en heeft als doelstelling het bevorderen van dierenwelzijn. Dit doen zij bij voorkeur door het financieel ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Ook staat het stimuleren van de overdracht van kennis over dierenwelzijn aan dierhouders en beheerders centraal. Daarom wordt sinds een aantal jaar een voordracht georganiseerd door de stichting. Het betreft een lezingenserie, waarbij dierenwelzijn een belangrijk onderdeel van het onderwerp inneemt. Ieder jaar wordt een vooraanstaand wetenschapper uit binnen- of buitenland uitgenodigd een lezing over zijn of haar onderzoek te houden.

Lees meer over Stichting Animales
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Geertekerk, Utrecht
Entree
Gratis
Aanmelden

Meld je snel aan voor de voordracht.