21 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00

Alumnilezing over biodiversiteit door prof. dr. Jan Luiten van Zanden in Meppel

Elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatsverandering en onze groeiende menselijke populatie: de achteruitgang van diversiteit, het uitsterven van soorten en het verdwijnen van habitat. De Verenigde Naties zijn dan ook vrij duidelijk: “Bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen, beheer bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming en landdegradatie en draai het terug en roep het verlies aan biodiversiteit een halt toe”.

Hoog tijd om het ook met onze alumni over biodiversiteit te hebben.

Prof. dr. Jan Luiten van Zanden. Foto: Ed van Rijswijk
Prof. dr. Jan Luiten van Zanden

Op maandag 21 oktober spreekt Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische en sociale geschiedenis, een lezing geven over de ontwikkeling van biodiversiteit in Nederland in de afgelopen duizenden jaren. De nadruk zal liggen op de afgelopen honderd jaar.

Deze lezing vormt een miniserie met de lezing van dr. Edwin Pos op 7 oktober in Meppel.

Begindatum en -tijd
21 oktober 2019 20:00
Einddatum en -tijd
21 oktober 2019 22:00
€ 12,50 voor Vrienden, € 15,- voor alle anderen.