7 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00

Alumnilezing over biodiversiteit door dr. Edwin Pos in Meppel

Elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatsverandering en onze groeiende menselijke populatie: de achteruitgang van diversiteit, het uitsterven van soorten en het verdwijnen van habitat. De Verenigde Naties zijn dan ook vrij duidelijk: “Bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen, beheer bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming en landdegradatie en draai het terug en roep het verlies aan biodiversiteit een halt toe”.

Hoog tijd om het ook met onze alumni over biodiversiteit te hebben.

Dr. Edwin Pos

Wat is er eigenlijk nu gaande met de diversiteit op aarde, hoe heeft klimaatverandering hier invloed op en wat is de invloed hiervan op onze samenleving? Twee vragen die essentieel zijn om te weten hoe diversiteit veranderd en misschien vooral, wat we kunnen doen aan deze verandering zijn 1) hoe kwantificeren we biodiversiteit en 2) hoe werkt diversiteit eigenlijk?
In deze lezing voor alumni van de Universiteit Utrecht gaat Edwin Pos dieper in op deze twee vragen om de natuur om ons heen beter te begrijpen.

Op 21 oktober zal een tweede lezing over biodiversiteit plaatsvinden in Meppel. Lees hier meer over deze lezing van Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische en sociale geschiedenis. Bij het aanmelden via de link hieronder kunt u kiezen voor het voordelige combi-ticket voor beide lezingen.

Edwin Pos is betrokken bij BioCliVE - een onderzoeksproject in de Botanische Tuinen naar biodiversiteit. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Utrechts Universiteitsfonds. Lees hier meer

Begindatum en -tijd
7 oktober 2019 20:00
Einddatum en -tijd
7 oktober 2019 22:00
Entree
€ 12,50 voor Vrienden, € 15,- voor alle anderen. Een combi-ticket voor beide lezingen over biodiversiteit kost € 20 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds en € 25 voor anderen.