24 november 2019 van 15:00 tot 18:30

Alumnibezoek aan het Centraal Museum: Dromen in beton

Als je in Utrecht hebt gestudeerd, weet je wat het is om te struinen door Hoog Catharijne. Om te winkelen, of om simpelweg van het Centraal Station naar de binnenstad te komen. Wist je dat het in de jaren vijftig en zestig als utopisch beschouwde winkelcentrum uit dezelfde tijd stamt als Kanaleneiland? Ook dat was toentertijd een heel vooruitstrevend project, dé manier om het woningtekort op te lossen. Toch leken beide projecten binnen enkele decennia eerder symbool te staan voor problemen dan voor oplossingen.

In de tentoonstelling Dromen in beton spiegelt het Centraal Museum de nostalgische tijdsgeest en idealen van toen aan onze dromen van nu. Alumnus en artistiek directeur van het Centraal Museum Bart Rutten, nodigt zijn mede-alumni uit voor een verdiepende middag bij deze tentoonstelling op zondag 24 november in het Centraal Museum.  

Spreker
Pieter Hooimeijer, hoogleraar geografie aan de Universiteit Utrecht, geeft een lezing waarin hij de de ontwikkeling van Kanaleneiland en de effecten op de andere Utrechtse stadsdelen, ondernemers, woningen zal bespreken. Vervolgens bezoeken we de tentoonstelling waar verschillende museumdocenten je toelichting zullen geven. 

Afsluitend is er een borrel in het museumcafé. 

© Angelieke de Jonge

   

Begindatum en -tijd
24 november 2019 15:00
Einddatum en -tijd
24 november 2019 18:30
Entree
€12,50 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds, €15,- voor anderen. Deze prijs is inclusief entree tot het museum, koffie en thee voorafgaand en een afsluitende borrel