27 januari 2018 van 13:00 tot 16:30

Alumni event - Hermitage Amsterdam (vol)

Willem Claesz. Heda, Ontbijt met krab, 1648
Willem Claesz. Heda, Ontbijt met krab, 1648, olieverf op doek

~ Let op: dit evenement is vol ~

Voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland gehaald. Om je een zo compleet mogelijk beeld te geven van de tijd waarin deze schilderijen werden gemaakt, hebben we professor Maarten Prak uitgenodigd op dit alumni evenement. In zijn lezing "The Dutch Golden Age: the wonder of all neighbours" neemt hij u mee naar de zeventiende eeuw.

Van een rebellenstaat in de zestiende eeuw groeide de Republiek der Verenigde Nederlanden in de zeventiende eeuw uit tot een dominante speler in de opkomende wereldhandel, een militaire grootmacht op de Europese slagvelden en een culturele innovator. Prof. dr. Maarten Prak, een van de bekendste Gouden Eeuw-experts van Nederland, zal in deze lezing verkennen waarom en hoe dit kon gebeuren.

13:00: Aanmelden, koffie en thee

13:30: Welkom door het Alumninetwerk van de Universiteit Utrecht

13:45: Lezing “The Dutch Golden Age: the wonder of all neighbours” door prof. dr. Maarten Prak.

14:30: Rondleiding met borrel achteraf

Begindatum en -tijd
27 januari 2018 13:00
Einddatum en -tijd
27 januari 2018 16:30
Entree
€ 20,- voor Vrienden, € 25,- voor niet-Vrienden, inclusief entree museum en consumpties. Voor dit evenement kunt u geen gebruik maken van de Museumkaart.